22-02-2024 | 14:50
Body tekst

'Zeven is een geluksgetal'

Dat geldt in het bijzonder voor het zevental van Senzer. Met het geluk aan hun zijde zijn deze medewerkers uitgestroomd naar een reguliere baan bij gemeente Helmond, te weten Museum Helmond en afdeling Inrichting Beheer Openbare Ruimte. “Die overstap ging op rolletjes en was goed voor geluksmomenten, felicitaties en blijde gezichten.”

 
 

Samenwerken

Het is een indrukwekkend aantal, die zeven. En er is ook hard aan gewerkt om de overgang te realiseren. Vanuit gemeente Helmond zijn Guus van Oeffel (HRadviseur), Eef van Schaijk (coördinator graffiti ) en Xander Dohmen (Gemeente Museum) betrokken. Vanuit Senzer jobcoach Edward Griffioen en Mattie van Oorschot, kwaliteitsadviseur specialistische dienstverlening. Guus van Oeffel: “Het komt niet iedere dag voor dat je als gemeente zeven mensen overneemt van een organisatie met wie je al jaren samenwerkt, tot volle tevredenheid. Alle partijen waren klaar voor een volgende stap: de medewerkers, Senzer en gemeente Helmond. Voor ons past het in maatschappelijk werkgeverschap.”
 

Quick Service Team

 

 

 

Voorbereiding

Mattie van Oorschot: “De overgang is gedegen voorbereid. Alle medewerkers hebben inspraak gehad. Iedereen heeft zijn zegje kunnen doen. Dat heeft tot een goed resultaat geleid in arbeidsvoorwaarden en loon. Iedereen gaat erop vooruit en kan doorgroeien in salaris. Bovendien hebben zes van de zeven de garantie dat ze terug kunnen vallen op de WSW. Eéntje valt onder de participatiewet en heeft een terugkeergarantie van twee jaar.”
 

De Kunsthal

 


 
 

Ingewerkt

“De overgang van Senzer naar gemeente Helmond is soepel verlopen,” zegt Mattie. “Nee, er waren geen zeven vacatures. En nee, inwerken was ook niet nodig. Het werk dat onze mensen voor Senzer deden, doen ze nu voor Helmond. Ze hebben zich ontwikkeld en zijn in hun vak gegroeid. Ze kunnen zelfstandig werken, samen een klus oppakken, zijn handig en nemen hun verantwoordelijkheid. Alleen maar pluspunten. Eigenlijk is er niet zo veel veranderd. Behalve dat ze nu een reguliere baan hebben.”

 

Begeleid werken

“Hoe je het wendt of keert, het blijft toch een hele overgang,” vertelt Edward Griffioen, jobcoach Senzer. “Begeleid werken, WSW en jobcoaching horen daarbij. Indien nodig kunnen we direct begeleiding en ondersteuning regelen. Niemand die in een zwart gat hoeft te vallen. Dat verwacht ik ook niet. Alle zeven hebben er zin in. En dat is een mooie basis voor succes.”

 

 

Quick Service Team

Hoe houd je de Gemeente Helmond schoon? Voor het Quick Service Team is dat heel gewoon! Dit team draagt bij aan de uitstraling van de stad, laat verkeersborden blinken en maakt schoon waar nodig is. Denk bijvoorbeeld aan plaatsen waar zwervers graag komen. Bij bruggen, viaducten en vlonders worden planten en wildgroei verwijderd. Voor kwetsende leuzen is in Helmond geen plaats. Graffiti verdwijnt als sneeuw voor de zon. In weer en wind staat dit team paraat. Hun motto? Actie!

 

Rick Goevaers
Rick houdt wel van een beetje druk maar niet van graffiti. Met zijn hogedrukspuit reinigt hij tot diep in de poriën. Hij weet precies welke middelen in te zetten, waar en hoeveel. Op de bus en met zijn speurend oog doet hij zijn rondje Helmond. Zijn hogedrukspuit? Altijd klaar voor de volgende ronde.
 
José de Leeuw
Als er iemand helemaal ingeburgerd is in Helmond dan is het José wel. Hij kent de stad op zijn duimpje wat een groot voordeel is voor het Quick Service Team. José is sterk, betrouwbaar en betrokken. Rots in de branding. Zet overal de schouders onder. Mannetjesputter.
 
Wilfred Claassen
Als voorman van het Quick Service Team neemt Wilfred iedere dag het voortouw. Hij doet zijn rondes en weet hoe de stad erbij staat. Hij plant, organiseert, stelt prioriteiten en schrijft werkbonnen uit. Aan hem kun je Helmond met een gerust hart overlaten. Alles wat hij doet, doet hij goed. Netjes, accuraat en precies.

 

 

Kasteel en Kunst

De Kunsthal in Helmond gooit hoge ogen, net als het kasteel. Beide trekken van heinde en verre bezoekers. Dat is geen toeval. Het begint allemaal met bijzondere exposities. Hoe richt je die in? Wat doe je aan belichting, licht en geluid en apparatuur? Bezoekers willen graag goed te woord gestaan worden. Veiligheid is weer een ander ding. Dus heb je gastheren en -vrouwen nodig en bedrijfshulpverleners. En dan heb je ook nog het gebouw en de technische installaties. Het team dat hier werkt, is dan ook uit de kunst. De medewerkers hier combineren gevoel voor kunst met talent voor facilitaire dienstverlening.

 

Ronald van Voorst
Ronald is de man achter de camera’s in het kasteel en museum. Als hij geen oogje in het zeil houdt, is hij wel bezig met organiseren. Het kasteel van Sinterklaas is helemaal zijn werk en na pakjesavond tovert hij het kasteel om tot het winter verblijf van de Kerstman. Hij is de spin in het web van elk evenement.
 
Joseph Tekle
Kunst krijg je onder andere in bruikleen en Joseph heeft het talent om met al die kunstschatten zorgvuldig en secuur om te gaan. Leergierig als hij is, helpt hij graag een expositie op te bouwen, denkt mee in de belichting en heeft plezier in samenwerken. Iedere tentoonstelling heeft zijn handtekening, zijn signatuur.
 
Roel Luimes (Staat niet op de foto)
Elke kunstenaar heeft zijn verhaal en Roel weet daar een beleving van te maken. Hij weet als geen ander om kunst expositieklaar te maken. Daarbij heeft hij bijzondere aandacht voor de ruimte, indeling, afmetingen en inlijstingen. Met passen en meten wordt heel wat tijd versleten. Het resultaat? Elke expositie is een blikvanger!

Marc Huizinga
Van museum- en kasteelbezoek krijg je honger en dorst en Marc Huizinga weet daar alles van. Gasten worden dan ook op hun wenken bediend in de horeca van het kasteel. Met hapje of een drankje voorziet hij hen van een natje en een droogje. Altijd op een manier die hem eigen is: met een glimlach.

 

 

Afbeelding