Anja greep kansen

De levenservaring die je als 55+'er meebrengt, vult je cv goed aan

Na haar scheiding moest de altijd bezige bij Anja een uitkering aanvragen en kwam zo in traject bij Senzer. Dat hielp haar op weg naar werk en na veel solliciteren werd de 55-plusser aangenomen bij een kledingwinkel. “Wat was ik trots! Op mijn leeftijd nog aangenomen.”

Helaas: hoge werkdruk, nadruk op het halen van omzet en onbetaald overwerk vroegen te veel van haar. Door de stress kreeg Anja ook meer last van haar astma. “Maar je zegt niet zomaar ‘houdoe en bedankt’ tegen een baan.”

Haar participatiecoach van Senzer tipte haar over een baan bij de Kringloop, als kassière. Dat zag ze wel zitten. Ze ging erop af en vroeg een gesprek aan. Haar enthousiasme en motivatie spraken aan. Haar leeftijd bracht het voordeel van levenservaring. Ze mocht beginnen! “Ik was zo blij!” Ze zegde de baan in de kledingwinkel op en ging 16 uur in de week aan de slag bij de Kringloop. Dat was niet genoeg om uit de uitkering te raken en Anja wil graag haar eigen centen verdienen. Daarom vroeg ze om urenuitbreiding. Nu is ze 24 uur aan de slag én uit de uitkering. “Zo zie je maar, schouders eronder en doorgaan, dat werkt. Ik ben daar op mijn plek! Keileuk werk, ik ken de klanten en ik word gewaardeerd. Leeftijd is niet het belangrijkste. Wat je wilt en hoe je je inzet, dat telt. Laat me hier maar tot mijn pensioen blijven!”