Brief van de algemeen directeur

24 maart 2020

 

Beste collega,

Al eerder schreven we erover: het coronavirus en hoe we samen besmetting kunnen voorkomen. Senzer vindt de gezondheid van medewerkers natuurlijk erg belangrijk. Met zijn allen proberen we zo veel mogelijk verdere verspreiding tegen te houden en ons allemaal te beschermen. Over de laatste stand van zaken heb je kunnen lezen in de Corona Nieuwsflits. In deze bijlage zetten we alles nog eens voor je op een rijtje.

 

Wat doet Senzer?

Binnen Senzer is een speciaal team opgericht: het Corona Management Team. Dat team overlegt iedere dag. Het gaat over de ontwikkelingen vanuit de overheid maar ook over hoe het gaat met de medewerkers, welke vragen er zijn, en wat er nog extra moet of kan gebeuren. Wat betekent corona voor Senzer, voor medewerkers van Senzer, van klanten van Senzer? Dat probeert het team in goede banen te leiden.

 

Richtlijnen

Welke richtlijnen volgen we? Hoe gaan we om met de kans op besmetting, hoe proberen we dat te voorkomen?

  • Op onze locaties volgen we de adviezen van de overheid.
  • Werk je gedetacheerd bij een bedrijf? Volg dan de richtlijnen van dat bedrijf. We gaan ervan uit dat die ook de richtlijnen van de overheid volgen. Is dat niet het geval? Bespreek dat dan met je contactpersoon van Senzer.

 

Welke maatregelen heeft Senzer genomen?

Hieronder de maatregelen op een rij, die Senzer heeft genomen op basis van de overheidsrichtlijnen:

  • We hebben bezoekers gevraagd om per telefoon, mail of brief contact te leggen met hun contactpersoon bij Senzer en Senzer niet te bezoeken.
  • Als we nog persoonlijke gesprekken voeren, vragen we de mensen zich ook aan de maatregelen van de overheid te houden. Het gaat dan om: regelmatig de handen te wassen, in de elleboog te niezen, papieren zakdoekjes eenmalig te gebruiken en fysieke afstand te houden.
  • Senzer-medewerkers gaan niet op huisbezoek of naar bijeenkomsten met externen als dat niet noodzakelijk is voor de bedrijfsvoering van Senzer.
  • Senzer-medewerkers werken zoveel mogelijk thuis, als het werk of de functie dat toelaat. Als het werk dat niet toelaat, dan zorgen we samen voor een gezonde werkplek. We volgen de richtlijnen van de overheid voor goede hygiëne en houden afstand op de werkplek.
  • Senzer zorgt op de eigen locaties voor voldoende zeep en papieren zakdoekjes. Ook zorgen we ervoor dat er extra wordt schoongemaakt. Onze collega’s van Schoonmaak doen extra schoonmaakrondes,met extra aandacht voor oppervlakken als deurknoppen, kranen, toiletten, enzovoort.
  • We zorgen voor spreiding van pauzes. We willen voorkomen dat er te grote groepen mensen tegelijkertijd bij elkaar komen. Ook hebben we het collectief vervoer aangepast en worden er nog maar maximaal 4 mensen per busjes vervoerd.

 

Nieuwe maatregelen

In het nieuws zie je dat er steeds nieuwe maatregelen bijkomen. Senzer volgt ook die richtlijnen. Via jouw (bege)leidinggevende wordt je op de hoogte gehouden van nieuwe maatregelen en afspraken binnen Senzer.

 

Wat kun jij doen?

Onderstaande tips kunnen helpen om besmetting te voorkomen. Eigenlijk zijn dat vooral standaard adviezen voor hygiëne die altijd voor alle virussen gelden die griep en verkoudheid kunnen geven: Wat kun jij doen om te helpen besmetting te voorkomen?

  • Was je handen regelmatig met zeep of gebruik desinfecterende handgel op basis van alcohol. Doe dat grondig: minstens 20 seconden.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes of tissues en gebruik deze maar één keer. Gooi ze daarna meteen weg.
  • Hou je werkomgeving schoon.
  • Geef elkaar geen hand en hou minstens 1,5 meter afstand tot anderen.
  • Volg deze richtlijnen ook in je thuissituatie. Wel zo veilig voor iedereen!

 

Wat te doen bij klachten?

Heb je één of meer van de volgende klachten?

  • Hoesten
  • Keelpijn
  • Neusverkoudheid
  • Koorts

Neem dan contact op met je leidinggevende en blijf thuis. Je leidinggevende meldt jou ziek.

 

Wat doe je bij kwetsbare gezondheid?

Ben je bijvoorbeeld longpatiënt, diabetespatiënt of heb je een structurele hoge bloeddruk? Dan spreken we over een ‘kwetsbare gezondheid’. Overleg in dat geval met je leidinggevende om te bepalen of het verstandiger is om thuis te blijven. Ook als je geen klachten hebt zoals hierboven beschreven.

 

Communicatie en informatie

Jouw leidinggevende is degene die jou op de hoogte houdt van de situatie en maatregelen binnen Senzer. Als er nieuws is, ook vanuit de overheid, overleg dan met je leidinggevende. Hou ook de socials van Senzer in de gaten voor algemene informatie.

 

Heb je vragen?

Als je vragen hebt over de extra maatregelen, of je twijfelt ergens over, overleg dan met je leidinggevende. Die is altijd als eerste op de hoogte als er nieuwe ontwikkelingen zijn en zal die informatie steeds met jou en je afdeling delen.

 

We kunnen ons daarnaast voorstellen dat alle mediaberichten en richtlijnen van de overheid leiden tot gevoelens van onzekerheid of angst. Wil je met iemand praten, heb je vragen of zorgen óf worstel je ergens mee? Blijf hier niet mee zitten, maar praat met je leidinggevende. Praten helpt altijd en samen kom je eerder tot een oplossing.

 

Heb je vragen over het coronavirus?

Op de website https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

vind je veel actuele informatie. Deze site wordt dagelijks bijgewerkt.

 

Bedankt!

Het zijn rare tijden. Een ding is zeker: gezondheid staat voorop. We proberen met zijn allen om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk tegen te houden. Complimenten aan iedereen die de verantwoordelijkheid neemt door bij verkoudheid, hoesten of koorts thuis te blijven volgens het advies van de overheid. En natuurlijk complimenten aan iedereen die op de werkplek de adviezen en richtlijnen volgt (en ook nog eens flink de handen uit de mouwen moet steken). Samen beschermen we de mensen om ons heen. Dank je wel voor jouw medewerking!

 

 

Met vriendelijke groet,


Marion van Limpt

algemeen directeur